Minäkuva®

Tutustu itseesi ja muihin maalaten

Minäkuva® on taidepaja johon voit osallistua itsenäisesti tai ryhmässä. Jos haluat maalata omassa rauhassa, voit ostaa itsellesi verkkokurssin joka vie matkalle minuuteesi ja luovuuteesi. Minäkuva®:n kokeminen yhdessä ryhmän kanssa on puolestaan mahdollista Minäkuva® -työpajassa ohjaajan johdolla. Minäkuva® on erinomainen menetelmä kehittää paitsi omaasi, myös muiden itsetuntemusta ja luovuutta. Voit ryhtyä Minäkuva® -ohjaajaksi työyhteisössäsi, tai aloittaa työpajojen ohjaamisen yrittäjänä.

Anna-Katri Hänninen

Anna-Katri Hänninen tässä hei! Olen valokuvaaja, taideohjaaja, yrittäjä ja Minäkuva® -menetelmän luoja. Perheelläni on ollut taidegalleria GalleriAri Mikkelissä vuodesta 1999 alkaen, joten voisi sanoa, että olen kasvanut taiteen keskellä.

Joulukuussa 2015 aloin pohtimaan, miten saisin yhdistettyä valokuvauksen ja maalaamisen siten, että asiakas on siinä kokijana ja tekijänä. Olen aina potreteissa pyrkinyt siihen, että valokuvassa välittyy kuvattavan henkilön persoonallisuus. Halusin tuoda lisää ihmisen omaa persoonaa mukaan kuviin maalaamisen kautta. Näin syntyi ajatus siitä, että ohjaisin taidepajan, missä osallistuja itse maalaisi oman taulunsa. Prosessin täytyisi olla yksinkertainen, helppo ja sellainen, että kuka vain voi sen toteuttaa ilman aiempaa kokemusta maalaamisesta.

Olen ohjannut Minäkuva® taidepajoja tuhansille ihmisille. Yksityisille henkilöille, yrityksille, organisaatiolle ja järjestöille. Ohjasin Minäkuva® taidepajoja osana Kokeile Kulttuuria -hanketta vuosina 2017-2018. Hanke oli Etelä-Savon Kulttuurirahaston kärkihanke vuonna 2017.

Teimme opinnäytetyön sosionomi Saija Latvalan kanssa aiheesta, miten Minäkuva® soveltuisi nuorisotyöhön taidelähtöisenä työskentelymenetelmänä. 

Lue myös:

South-Eastern Finland University of Applied Sciences publication Art-Based methods in social, youth, health and therapeutic work julkaisu tästä linkistä.

Olen luonut Minäkuva®:n, koska haluan saattaa ihmiset kokeilemaan taidetta ja kulttuuria. Jokaisessa ryhmässä on yksi henkilö, joka muistelee kouluajan kuvaamataidon numeroa. Sillä ei ole merkitystä. Tämän maalauksen kohdalla ei kukaan voi tulla sanomaan, miten tai mitä siihen tulisi tehdä. Se on täysin tekijänsä näköinen ja oloinen.

Minäkuva® :n tarkoitus on luoda helppo tapa kokeilla taidetta ja kulttuuria. Minäkuva® -menetelmässä ei ole kyse osaamisesta eikä sen arvioinnista. Kyse on heittäytymisestä ja tekemisestä. ​

Koulutus:

Yhteisöpedagogi, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, Suomen Yrittäjäopisto

Valokuvaaja, Kymenlaakson Opisto

Visuaalisenviestinnän perustutkinto, Etelä-Savon Ammattiopisto